XS_​SOLID_​USE_​HIGHER_​ACCURACY

2019

XS_​SOLID_​USE_​HIGHER_​ACCURACY

Deze variabele moet in een initialisatiebestand (.ini) worden ingesteld.

Opmerking:

Met deze variabele wordt het aantal zijden in solid objecten verhoogd, waardoor Tekla Structures langzamer wordt. Het wordt aanbevolen deze variabele alleen te gebruiken indien het nodig is.

Als u deze variabele in het bestand options.ini in de modelmap op TRUE instelt:

• Als u onderdeelweergave op Exact hebt ingesteld in het dialoogvenster Weergave , worden onderdelen met afrondingen weergegeven. Ook in polygoonlassen worden profielafrondingen opgenomen.
  • Als de variabele XS_​DISPLAY_​FILLET_​EDGES op TRUE wordt ingesteld, worden er lijnen tussen de rondingen en rechte segmenten van onderdelen weergegeven.
  • Onderdeelvolume, oppervlakte en nettogewicht liggen dichter bij de gefabriceerde waarden.

Stel deze variabele in op TRUE in het bestand options.ini in de modelmap. De standaardwaarde is FALSE.

Beperkingen

• Activeer deze variabele niet wanneer u NC/DSTV-bestanden maakt, omdat deze tot onnauwkeurigheden in de geëxporteerde gegevens kunnen leiden.

• Activeer deze variabele niet wanneer u onderdeel- of merktekeningen maakt, omdat deze tot het onnodig maken maatlijnen kan leiden.

• In componenten lopen in sommige gevallen de schotjes door de flens van een kolom of een ligger.

• In sommige gevallen wordt de bout-randafstand niet correct berekend.