Hoe werkt de multi-user modus?

2019
Tekla Structures

Hoe werkt de multi-user modus?

Het multi-user model bestaat uit een enkel hoofdmodel.Elke gebruiker heeft toegang tot dit model en kan zijn eigen lokale weergave van het model openen.Dit lokale venster wordt een werkmodel genoemd.Op de bovenstaande afbeelding wordt een mogelijke configuratie voor het multi-user systeem weergegeven.

Wijzigingen die een gebruiker aan zijn werkmodel aanbrengt, zijn lokaal, en niet zichtbaar voor andere gebruikers totdat de gebruiker het werkmodel naar het hoofdmodel opslaat.

Het multi-user system kan verschillende clientcomputers bevatten, waarbij gebruikers aan hun werkmodellen werken.Het hoofdmodel kan zich overal in het netwerk bevinden, inclusief een van de clientcomputers.

Wanneer u een multi-user model op een clientcomputer opent, maakt Tekla Structures een kopie van het hoofdmodel en wordt dit lokaal op de clientcomputer opgeslagen (een werkmodel).

Wanneer u op Opslaan klikt om uw werkmodel weer in het hoofdmodel op te slaan, doet Tekla Structures het volgende:

1. Er wordt een nieuwe kopie van het hoofdmodel gemaakt en deze wordt met uw werkmodel vergeleken.

2. De wijzigingen in uw werkmodel worden naar de kopie van het hoofdmodel opgeslagen (lokaal).

3. Slaat deze kopie weer in het hoofdmodel op. (Als andere gebruikers hun werkmodellen opslaan, kunnen ze nu uw wijzigingen zien.)

4. Er wordt een nieuwe kopie van het hoofdmodel gemaakt en deze wordt lokaal als uw werkmodel opgeslagen. (U kunt uw eigen wijzigingen bekijken en de wijzigingen die door anderen zijn geüpload.)

Het multi-user model wordt vergrendeld tijdens het openen, opslaan en nummeren. Als een van de gebruikers een van deze bewerkingen uitvoert, kunnen andere gebruikers deze handelingen gedurende die tijd niet uitvoeren.