Uitslagparameters in het bestand unfold_corner_ratios.inp definiëren

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Uitslagparameters in het bestand unfold_corner_ratios.inp definiëren

De parameters voor uitslagen definiëren de locatie van de neutrale as wanneer een profiel wordt uitgeslagen. De neutrale as is een lijn die langs de lengte van een profiel loopt waar de spanning gelijk aan nul is. Met deze parameters maakt Tekla Structures NC-bestanden en worden uitgeslagen profielen in onderdeeltekeningen weergegeven.

Als u parameters voor uitslagen wilt definiëren, wijzigt u het bestand unfold_corner_ratios.inp dat zich in ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments\common\system bevindt met een standaard teksteditor. U kunt het bestand unfold_corner_ratios.inp naar een model-, project- of bedrijfsmap kopiëren en vervolgens indien nodig het bestand in de nieuwe locatie wijzigen. Tekla Structures zoekt naar dit bestand in de standaard zoekvolgorde.

Nadat u het bestand unfold_corner_ratios.inp hebt gewijzigd, moet u Tekla Structures opnieuw starten om de wijziging door te voeren.

Opmerking:

De instellingen in het bestand unfold_corner_ratios.inp zijn in de volgende gevallen niet van invloed:

Eigenschappen van uitslagparameters

Hieronder ziet u een voorbeeld van uitslagparameters in het bestand unfold_corner_ratios.inp en de beschrijvingen van de parameters.

1 HE300A S235JR 0 180 2 0 1000 .7

Eigenschap

In dit voorbeeld

Beschrijving

Type

1

1 is polyprofielen

2 is platen die als polyprofielen worden gemodelleerd (bijvoorbeeld, PLT)

3 is voor onderdelen die niet zijn uitgeslagen en de oude polyprofielberekening gebruiken (de lijn 3 L* * schakelt bijvoorbeeld het uitslaan van L-profielen uit)

Profiel

HE300A

U kunt ook jokertekens met profielen gebruiken, bijvoorbeeld HE300*.

Materiaal

S235JR

U kunt ook jokertekens met materiaal gebruiken, bijvoorbeeld S235*.

Rotatie/minimale dikte

0

Voor polyprofielen: De minimale hoek wanneer het profiel rond zijn lengteas is geroteerd.

Voor platen: de minimale dikte van de plaat

Rotatie/maximale dikte

180

Voor polyprofielen: De maximale hoek wanneer het profiel rond zijn lengteas is geroteerd.

Voor platen: de maximale dikte van de plaat

Vlag

2

Deze eigenschap definieert welk soort onderdelen door de volgende twee eigenschappen wordt beïnvloed.

1 is scherpe knik. Alleen polyprofielen met rechte afwerkingen worden beïnvloed.

2 is knik met radius. Alleen polyprofielen met gebogen afwerkingen worden beïnvloed.

Hoek/minimale radius

0

Voor scherpe knikken: de minimale hoek

Voor knikken met radius: de minimale radius

Hoek/maximale radius

1000

Voor scherpe knikken: de maximale hoek

Voor knikken met radius: de maximale radius

Ratio

.7

Definieert hoeveel het profiel uitrekt of krimpt wanneer het is uitgeslagen.

Ratio = (1 - de relatieve locatie van de neutrale as).

Als alleen het binnenoppervlak van het profiel krimpt, is de verhouding 1. Als alleen het buitenoppervlak van het profiel uitrekt, is de verhouding 0. De ratio is standaard 0,5 voor lengteberekening en 0,0 voor buigradiusberekening.

Tekla Structures past de ratio voor uitslagen toe als de profieleigenschappen binnen het bereik van de minimale en de maximale waarde liggen.