Wapening in templates

2019

Wapening in templates

Soms moet u buigtypen voor wapeningsstaven lokaliseren of templates voor buigschema´s van wapeningsstaven maken.

Wapeningtemplates

Opmerking:

Als u de in code vastgelegde buigvormen wilt aanpassen of nieuwe buigvormen wilt definiëren, gebruikt u de Staafvormendatabase. Zie Buigvormen voor wapeningsstaven in de Staafvormmanager definiëren.

U kunt maten, buighoeken en buigtypen van wapeningsstaven weergeven in tekeningen en lijsten door wapeningsspecifieke attributen op te nemen in uw templatevelden zoals DIM_A , ANG_S , SHAPE en SHAPE_INTERNAL.Zie de Help van de Template Editor (TpldEd) voor meer informatie over het maken van templates.

Maatlijnen toewijzen

Met het bestand rebar_schedule_config.inp in de map ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments\<environment>\system kunt u toewijzen.

• Interne maten en hoeken van wapeningsstaven van Tekla Structures met specifieke template-attributen
  • Interne wapeningsstaafbuigtypen van Tekla Structures met specifieke buigtypen

Deze toewijzingen zijn standaard omgevingsspecifiek.U kunt ze aanpassen aan uw bedrijfs- of projectbehoeften.

U kunt vergelijkingen, functies en if -instructies gebruiken voor het berekenen van maten en hoeken die u wilt weergeven.

Gebruik een willekeurige standaardteksteditor (bijvoorbeeld Microsoft Kladblok) om het bestand rebar_schedule_config.inp te bewerken.

Voorbeelden

In het volgende voorbeeld van het bestand rebar_schedule_config.inp wordt het interne buigtype 5_1 aan buigtypecode E toegewezen en de afmetingen van staanders en buighoeken aan specifieke template-attributen.

rebar_schedule_config.inp

Bij deze toewijzing wordt het interne buigtype 6_2 XY en de template-attributen DIM_B en DIM_C geven de horizontale en verticale afmetingen van de tweede staander D2 en DIM_E en DIM_F de horizontale en verticale afmetingen van de vierde staander D4.

rebar_schedule_config.inp

In het volgende voorbeeld wordt het interne buigtype 4 aan buigtypecode A toegewezen als de afmetingen D1 en D3 hetzelfde zijn.Anders wordt 4 aan B toegewezen.

rebar_schedule_config.inp

Als Tekla Structures een buigvorm van een wapeningsstaaf niet herkent, wordt het interne buigtype UNKNOWN gebruikt.In het bestand rebar_schedule_config.inp kunt u ook definiëren hoe onbekende buigtypen in tekeningen en lijsten verschijnen.U kunt bijvoorbeeld gewoon de buigtypecode ??? gebruiken en alle staanderafmetingen en buighoeken in een lijst opnemen.

rebar_schedule_config.inp