Stavensets uitsnijden

2019

Stavensets uitsnijden

U kunt stavensets automatisch door de bestaande uitsnijdingen in betonnen onderdelen of handmatig uitsnijden door de uitsnijdingscommando's op het tabblad Bewerken te gebruiken. U kunt uitsnijdingen in stavensets op dezelfde manier wijzigen als u uitsnijdingen in onderdelen in het model wijzigt, door rechtstreekse wijziging te gebruiken.

U kunt de volgende commando's gebruiken om uitsnijdingen te maken:

Instellingen van betonnen dekking worden ook op uitsnijdingen toegepast, zelfs op uitgesneden randen die parallel aan wapeningsstaven lopen.

Een stavenset uitsnijden met een uitsnijding in een betonnen onderdeel

Wanneer u stavensets voor betonnen onderdelen maakt met de commando's Lengtestaven maken , Dwarsstaven maken en Staven in een vlak maken , snijdt Tekla Structures automatisch de nieuwe stavensets met de bestaande uitsnijdingen in de betonnen onderdelen uit. Als u een nieuwe uitsnijding aan een betonnen onderdeel met een stavenset toevoegt, wordt de stavenset niet automatisch uitgesneden. Als u de stavenset ook wilt uitsnijden, gebruikt u het commando Onderdeel uitsnijden en gebruikt u de nieuwe uitsnijding als het uitsnijdende onderdeel.

1. Klik op het tabblad Bewerken op Onderdeeluitsnijding.
  2. Selecteer stavenset die u wilt uitsnijden.
  3. Selecteer de uitsnijding in het betonnen onderdeel.

Tekla Structures snijdt de stavenset uit.

Een uitsnijding in een stavenset wijzigen

U kunt uitsnijdingen in stavensets wijzigen met rechtstreekse wijziging. U kunt bijvoorbeeld een uitsnijding in een stavenset van een andere grootte of vorm maken van een uitsnijding in een betonnen onderdeel.

1. Zorg ervoor dat de knopRechtstreekse wijziging is ingeschakeld.
  2. Selecteer de uitsnijding in de stavenset.
  3. Wijzig de uitsnijding met rechtstreekse wijziging.