Een gebogen wapeningsstaafgroep maken

2019

Een gebogen wapeningsstaafgroep maken

U kunt gebogen segmenten in een betonnen balk of een gebogen wand wapenen.

1. Klik op het tabblad Beton op Staaf en selecteer Gebogen staafgroep.

Als u de eigenschappen moet wijzigen voordat u de wapening maakt, houdt u Shift ingedrukt en klikt u op het commando Gebogen staafgroep om de eigenschappen Gebogen staaf te openen.

2. Selecteer het onderdeel dat u wilt wapenen.

Tekla Structures bevestigt de staafgroep aan dit onderdeel.

3. Wijs drie punten op een boog aan om de boog te definiëren.

4. Wijs twee punten aan om de spreidingsrichting van de staven aan te geven.

Tekla Structures maakt een groep gebogen wapeningsstaven.

5. Als u de eigenschappen van de gebogen wapeningsstaafgroep wilt wijzigen:
    1. Dubbelklikt u op de gebogen wapeningsstaafgroep om de eigenschappen Gebogen staaf te openen.
    2. Wijzig de eigenschappen.
    3. Klik op Wijzig.