De geldigheid van wapeninggeometrie controleren

2019

De geldigheid van wapeninggeometrie controleren

Wijzigen of het maken van wapening kan resulteren in ongeldige geometrie van de wapening.Een te grote buigradius kan bijvoorbeeld een ongeldige wapeningsgeometrie veroorzaken.Als een model wapening met een ongeldige geometrie bevat, wordt de wapening niet in de tekeningen weergegeven.De wapening wordt zichtbaar en de tekeningen worden bijgewerkt als de geometrie is gecorrigeerd.

Opmerking:

De controle op de geldigheid van de wapeningsgeometrie werkt niet bij cirkelvormige of gebogen wapeningsstaafgroepen.

1. Klik in het menu Bestand op Controleer en repareer en klik in het gebied Model op Controleer.
  2. Controleer de resultaten.

Als er inconsistenties in de geometrie zitten, geeft Tekla Structures een waarschuwing en tekent een dunne lijn tussen de wapeningshandles om de ongeldige geometrie weer te geven.

U kunt de wapeningsgeometrie corrigeren door de lijn te selecteren en de wapeningseigenschappen te wijzigen.