Wapening aan een betonnen onderdeel koppelen

2019
Tekla Structures

Wapening aan een betonnen onderdeel koppelen

Als u wapening maakt, koppelt Tekla Structures automatisch de wapening aan het onderdeel waarvoor u de wapening maakt. U kunt indien nodig ook handmatig wapening aan een betonnen onderdeel koppelen. De gekoppelde wapeningsstaven volgen het onderdeel of betonelement wanneer dit wordt verplaatst, gekopieerd of verwijderd.

Opmerking:

U moet de wapening aan een onderdeel koppelen om Tekla Structures automatisch wapeningsstaaflabels in tekeningen te laten samenvoegen.

1. Klik op het tabblad Beton op Staaf en selecteer Koppel aan onderdeel.

2. Selecteer de wapening die u wilt koppelen.
  3. Selecteer het onderdeel waaraan u de wapening wilt koppelen.

De wapening wordt aan het onderdeel gekoppeld.

Wapening van een betonnen onderdeel ontkoppelen

U kunt indien nodig wapening van een betonnen onderdeel ontkoppelen.

1. Klik op het tabblad Beton op Staaf en selecteer Ontkoppelen van deel.

2. Selecteer de wapening die u wilt ontkoppelen.

De wapening wordt van het onderdeel ontkoppelt.

Tip:

Daarnaast kunt u het contextmenu gebruiken. Zo koppelt en ontkoppelt u bijvoorbeeld stavensets of staven in stavensets.

1. Selecteer de wapening die u wilt koppelen of ontkoppelen.

2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Aan deel koppelen of Van onderdeel ontkoppelen.

3. Als u de wapening koppelt, selecteert u het onderdeel waaraan u de wapening wilt koppelen.