Wapening splitsen en koppelmof toevoegen: Tabblad Parameters

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Wapening splitsen en koppelmof toevoegen: Tabblad Parameters

Gebruik het tabblad Parameters om de koppelmofeigenschappen in Wapening splitsen en koppelmof toevoegen te definiëren.

Optie Beschrijving
Handmatig ingevoerde waarden gebruiken Voer de waarden voor de koppelmofeigenschappen in.
Automatische attribuutbestanden gebruiken

De waarden in het automatische attribuutbestand overschrijven de waarden van de koppelmofcomponent.

Gewoonlijk bevat het automatische attribuutbestand één of meer attribuutwaarden die met bepaalde staafgroottes moeten worden gebruikt.

Ga naar Tekla Warehouse om automatische attribuutbestanden voor uw project te verkrijgen.

Raadpleeg voor meer informatie over de structuur van de automatische attribuutbestanden Koppelmofwapening en ankertools: Attribuutbestanden, onderdeeltoewijzing en gebruikersattributen (UDA's) aanpassen.

Optie Beschrijving
Gebruikerscomponent gebruiken

Selecteer Ja om de koppelmof als gebruikerscomponenten van het type Onderdeel te maken.

Selecteer Nee om de koppelmof als normaal onderdeel te maken.

Naam

Voer de naam van de gebruikerscomponent in of selecteer deze in de database Applicaties en componenten.

Zorg ervoor dat de geselecteerde component van het type Onderdeel is.

Attribuut

Voer de naam van het attribuutbestand van de gebruikerscomponenten in.

Het koppelmof gebruikerscomponenten wordt gemaakt met de hier opgeslagen attributen.

Invoerpunten De volgorde van de start- en eindpunten van de gebruikerscomponenten.
Optie Beschrijving
Nummeringsreeks Een prefix en een startnummer voor het positienummer van de koppelmof.
Attributen De naam, diameter, materiaal, oppervlakten en klasse van de koppelmoffen.
Zigzagtype
  • Geen

Koppelmoffen worden langs de twee aangewezen punten geplaatst.

• Links

Koppelmoffen worden aan de linkerzijde van de twee aangewezen punten geplaatst.

• Rechts

Koppelmoffen worden aan de rechterzijde van de twee aangewezen punten geplaatst.

• Midden

Koppelmoffen worden aan beide zijden van de twee aangewezen punten geplaatst.

De totale lengte van uiteinde naar uiteinde van de koppelmof.

Als u een gebruikerscomponenten van het type Onderdeel gebruikt, is dit de lengte tussen het beginpunt en het punt van het gebruikerscomponenten.

Dit is ook de maximumruimte tussen de staafuiteinden. Als de ruimte groter is dan de lengte van de koppelmof, kan de koppelmof niet worden ingevoegd.

Koppelmofpostitie

De locatie van de koppelmoffen ten opzichte van de geselecteerde splitslijn.

Als u de optie Links of Rechts selecteert, hangt het werkelijke links of rechts af van het derde invoerpunt dat de zijde van de eerste staaf definieert.

Deze optie is alleen beschikbaar als er geen zigzaggen is.

Voorbeeld:

Als u de koppelmoffen als onderdelen van het type gebruikerscomponenten maakt, kunnen de eigenschappen in de gedeelten Nummeringreeks en Attributen vanaf de gebruikersonderdeelinstellingen worden gevuld als u de eigenschappen op een bepaalde manier een naam hebt gegeven. Raadpleeg voor een voorbeeld Koppelmofwapening en ankertools: Attribuutbestanden, onderdeeltoewijzing en gebruikersattributen (UDA's) aanpassen.