Lassen gebruiken om merken te maken

2019

Lassen gebruiken om merken te maken

Tekla Structures vormt merken op basis van de plaats waar de las moet worden gemaakt. U kunt werkplaatslassen en montagelassen maken.

De volgorde waarin u onderdelen selecteert wanneer u de verbinding maakt, bepaalt wat het hoofdonderdeel wordt en wat de aansluitende onderdelen worden in het merk of de merkhiërarchie. Het eerste onderdeel dat u selecteert, wordt het hoofdonderdeel van het merk. Tekla Structures bemaat aansluitende onderdelen ten opzichte van het hoofdonderdeel in merktekeningen. Het grootste hoofdonderdeel in de las wordt het hoofdonderdeel van het merk.

Wanneer u merken verbindt, bepaalt het eerste onderdeel dat u selecteert, aan welk merk u submerken last.

Als u wilt bepalen hoe Tekla Structures merken maakt, gebruikt u de lijsten Verbinden als en Werkplaats/Montage in de eigenschappen Las.

Verbinden als

Werkplaats/Montage

Resultaat

Als submerk

Werkplaats : of Montage :

Supermerk met het merk dat u last als submerk.

Het eerste onderdeel dat u aanklikt is het merk waaraan u gaat lassen.

Als aansluitend onderdeel

Werkplaats :

Basismerk met het onderdeel dat u als aansluitend onderdeel last.

Het eerste onderdeel dat u aanklikt is het hoofdonderdeel van het merk.

Als aansluitend onderdeel

Montage :

Geen merkt gemaakt.