Gebruikersattributen in nummering

2019

Gebruikersattributen in nummering

U kunt in het bestand objects.inp instellen of een gebruikersattribuut de nummering wel of niet beïnvloed. Tekla Structures behandelt onderdelen en wapeningsstaven als verschillende onderdelen en geeft ze daarom verschillende nummers als de waarden van het gebruikersattribuut verschillend zijn.

Opmerking:

Alleen gebruikersattributen van onderdelen en wapening kunnen de nummering beïnvloeden. Gebruikersattributen van andere objecten zoals fasen, projecten en tekeningen hebben geen invloed op de nummering.

Als u Tekla Structures tijdens het nummeren met een gebruikersattribuut rekening wilt laten houden, stelt u de optie special_flag van het attribuut yes in het gedeelte Part attributes van objects.inp in. Voor wapening moet u special_flag to yes ook in het gedeelte Reinforcing bar attributes instellen. Tekla Structures wijst verschillende nummers toe aan onderdelen of wapening die anders identiek zijn maar verschillende waarden voor dit gebruikersattribuut hebben.

Als u Tekla Structures tijdens het nummeren een gebruikersattribuut wilt laten negeren, stelt u de optie special_flag in op no in objects.inp.