Hallo!

Wist u dat ingelogde gebruikers veel meer inhoud kunnen zien?

Wijzigingen aan modellering en tekening ongedaan maken

Toegevoegd April 2, 2019 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie: 
2019

Wijzigingen aan modellering en tekening ongedaan maken

Wijzigingen aan modellering en tekening ongedaan maken

Met de lijst Historie ongedaan maken kunt u controleren welke commando's en wijzigingen u hebt aangebracht en ongedaan hebt gemaakt en u kunt de wijzigingen bijhouden. Door een commando of een actie in het dialoogvenster Historie ongedaan maken te selecteren, kunt u in één keer meerdere commando's ongedaan maken of opnieuw uitvoeren en zodoende in de modelhistorie heen en weer gaan. Historie ongedaan maken is beschikbaar in de Model Editor en de Tekening Editor.

Het ongedaan maken van de historie gebruiken

Als u het dialoogvenster Historie ongedaan maken wilt openen, klikt u op de knop op de werkbalk Snelle toegang naast de knoppen Ongedaan maken Ctrl+Z en Opnieuw. U kunt ook Snel starten gebruiken om het dialoogvenster te openen.

Taak Actie

Ongedaan maken commando's

Klik op een regel in de lijst.

Als de bewerking voor het ongedaan maken lang duurt, markeert Tekla Structures de aangeklikte regel om weer te geven wat er is geselecteerd.

Alle wijzigingen die u na het geselecteerde commando hebt aangebracht, worden ongedaan gemaakt. De wijzigingen die u ongedaan hebt gemaakt, hebben een donkergrijze achtergrondkleur in de lijst.

Eerder ongedaan gemaakte commando's opnieuw uitvoeren

Klik op in de lijst een regel met een donkergrijze achtergrondkleur.

Alle wijzigingen die u vóór het geselecteerde commando hebt aangebracht, worden opnieuw aangebracht.

Een bladwijzer toevoegen

Beweeg uw muisaanwijzer boven een regel. Er wordt een bladwijzerpictogramweergegeven. Klik op het bladwijzerpictogram om bepaalde commando's te markeren.

Gebruik de bladwijzers om belangrijke commando's of acties te markeren. U kunt later naar deze commando's of acties terugkeren als de wijzigingen in het model niet het gewenste resultaat opleveren.

Als u een bladwijzer wilt verwijderen, klikt u opnieuw op het bladwijzerpictogram.

Het dialoogvenster Historie ongedaan maken :

  • geeft vanaf boven aan de lijst de commando's weer die u hebt uitgevoerd en de wijzigingen die hebt aangebracht. De nieuwste commando's en wijzigingen staan onder aan de lijst.
  • wordt voortdurend bijgewerkt volgens de wijzigingen die u in het model of de tekening aanbrengt.
  • maakt een hiërarchie voor enkele van de gebruikte commando's. De hiërarchie wordt gemaakt wanneer u eerst een commando uitvoert, vervolgens enkele commando's tot een bepaald punt in de lijst ongedaan maakt en een ander commando uitvoert.

    De hiërarchie wordt in de lijst gemarkeerd met een pijl. U kunt commando's op elk punt in de hiërarchie ongedaan maken of opnieuw uitvoeren, wat het mogelijk maakt om commando's ongedaan te maken die u eerder opnieuw hebt uitgevoerd.

    Dit betekent dat nadat u een commando ongedaan hebt gemaakt, kunt doorgaan met het werken aan het model en nog steeds de mogelijkheid hebt om terug te gaan naar de commando's die u als eerste hebt gebruikt.

De lijst Historie ongedaan maken wordt gewist wanneer u:

  • een model opslaat
  • een tekening opent of sluit
  • de Organisator met het model synchroniseert
  • modelwijzigingen inleest of wegschrijf met Tekla Model Sharing
  • CIS/2- of SDNF-importcommando's gebruikt.

Quick feedback

The feedback you give here is not visible to other users. We use your comments to improve our content.
We use this to prevent automated spam submissions.
Inhoudswaardering: 
Nog geen stemmen