De profielendatabase aanpassen

2019

De profielendatabase aanpassen

De profielendatabase bevat informatie over profielen, hun voorwaarden en typen, en de berekenings- en ontwerpeigenschappen van de profielen. Profielen worden weergegeven in een hiërarchische structuur, gegroepeerd op basis van voorwaarden.

Standaard bevat de profielendatabase standaardprofielen, omgevingspecifieke profielen en algemene parametrische profielen. U kunt profielen toevoegen, wijzigen, importeren, exporteren en verwijderen.

U kunt uw eigen gebruikersprofielen definiëren die vast of parametrisch kunnen zijn. Gebruik de profielendatabase om nieuwe bibliotheekprofielen te maken, hetzij geheel nieuw of door een bestaande te kopiëren. Gebruik de schetseditor of .clb -bestanden om nieuwe parametrische profielen te maken.

Tekla Structures slaat de informatie van de profielendatabase op in het bestand profdb.bin.