Een model openen

2019

Een model openen

U kunt één model tegelijkertijd geopend hebben. Als u een model opent en er al één open hebt, vraagt Tekla Structures u het eerste model op te slaan.

Een onlangs gebruikt model openen

1. Klik in het menu Bestand op Openen.
  2. Klik op Recent.
  3. Selecteer een model in de lijst.

Tekla Structures geeft de miniatuurafbeelding van het model weer wanneer u er één met wat fundamentele maakgegevens van het model hebt toegevoegd.

4. Als u het geselecteerde model wilt openen, klikt u op Openen of dubbelklik op het model.

Als er geen vensters in het model zichtbaar zijn, vraagt Tekla Structures u er een te selecteren.

Note:

Als u een model uit de modellenlijst Recent wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een model en selecteert u een van de opties.

• Het geselecteerde item verwijderen : het geselecteerde model uit de lijst verwijderen
  • Alles wissen : alle modellen uit de lijst verwijderen
  • Ongeldige gegevens wissen : alle ongeldige modellen uit de lijst verwijderen, zoals verwijderde modellen die niet meer kunnen worden geopend

Een bestaand model openen

1. Klik in het menu Bestand op Openen.
  2. Klik op Alle modellen.

Als u naar modellen in een andere map wilt zoeken, klikt u op Bladeren....

Als u de modellen op basis de naam of de wijzigingsdatum wilt sorteren, gebruikt u voor het sorteren Volgorde op.

3. Selecteer een model in de lijst.

Tekla Structures geeft de miniatuurafbeelding van het model weer wanneer u er één met wat fundamentele maakgegevens van het model hebt toegevoegd.

4. Als u het geselecteerde model wilt openen, klikt u op Openen of dubbelklik op het model.

Als er geen vensters in het model zichtbaar zijn, vraagt Tekla Structures u er een te selecteren.

Een gedeeld model openen

Als u een model wilt openen dat wordt gedeeld door Tekla Model Sharing te gebruiken, moet u met uw Trimble Identity zijn aangemeld.

1. Klik in het menu Bestand op Openen.
  2. Klik op Gedeelde modellen doorbladeren.

Tekla Structures vraagt u om u met uw Trimble Identity aan te melden tenzij u dat al hebt gedaan.

3. Selecteer het gedeelde model in het dialoogvenster Gedeelde modellen.