Een reeks onderdelen nummeren

2019

Een reeks onderdelen nummeren

Gebruik het commando Reeks van geselecteerde objecten nummeren om alleen onderdelen te nummeren die een bepaalde prefix en een bepaald startnummer hebben. Hiermee kunt u alleen de nummering van bepaalde reeksen van objecten beperken, wat in grote modellen handig kan zijn.

Voordat u begint met nummeren, raden wij aan dat u de nummeringreeks zorgvuldig plant en het model eventueel opsplitst in kleinere nummeringsseries, bijvoorbeeld per gebied of fase.

1. Selecteer de onderdelen die de gewenste prefix en het gewenste startnummer hebben.

Alleen onderdelen die dezelfde prefix en hetzelfde startnummer als het geselecteerde onderdeel hebben worden genummerd.

2. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Start nummeren > Reeks van geselecteerde objecten nummeren .

Tekla Structures nummert alle onderdelen in de gedefinieerde nummeringreeks.