Bouten en boutsamenstellingen importeren en exporteren

2019

Bouten en boutsamenstellingen importeren en exporteren

Gebruik importeren exporteren voor het samenvoegen van bouten en boutsamenstellingen uit databases. Bouten worden geïmporteerd en geëxporteerd als .bolts -bestanden, boutsamenstellingen als .bass -bestanden en boutendatabases als .lis -bestanden.

Als u losse bouten of boutsamenstellingen exporteert, kunt u de bouten of de boutsamenstellingen selecteren die u in het .bolts - of .bass -bestand wilt opnemen. Als u boutsamenstellingen importeert en exporteert, worden ook de gerelateerde bouten in het .bass -bestand opgenomen.

U kunt een hele boutendatabase importeren en exporteren. U kunt ook een onderdeel van een geëxporteerde boutendatabase importeren.

Het importeren en exporteren van boutsamenstellingen is handig als u:

• Upgrade naar een nieuwere versie van Tekla Structures en een aangepaste boutendatabase van een vorige versie wilt gebruiken.

• Boutendatabases, die op verschillende locatie zijn opgeslagen, wilt combineren.

• Boutendatabase-informatie met andere gebruikers wilt delen.

Tip:

U kunt ook boutsamenstellingen downloaden of delen met Tekla Warehouse.