Gestandaardiseerde waarden voor parametrische profielen definiëren

Toegevoegd April 2, 2019 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2019

Gestandaardiseerde waarden voor parametrische profielen definiëren

Gestandaardiseerde waarden voor parametrische profielen definiëren

U kunt gestandaardiseerde waarden voor de afmetingen van parametrische profielen definiëren. De gestandaardiseerde waarden zijn zichtbaar in de profielendatabase waar u geschikte waarden voor de afmetingen van profielen kunt selecteren.

1. Zoek onder de map ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments\<environment> het bestand industry_standard_profiles.inp. De exacte bestandslocatie kan variëren, afhankelijk van de mapstructuur van uw omgevingsbestanden.
  2. Open het bestand industry_standard_profiles.inp in een willekeurige standaard teksteditor, bijvoorbeeld Microsoft Kladblok.
  3. Wijzig het bestand.

Het bestand heeft de volgende indeling:

• profiel- en profielsubtype
    • parameters gescheiden door spaties
    • eenheden voor elke parameter
    • gestandaardiseerde waarden voor elke parameter.

Elke combinatie van afmetingen heeft zijn eigen regel.

4. Sla het bestand op.

Voorbeeld

De gestandaardiseerde combinaties van waarden voor de afmetingen voor een C-profiel zijn bijvoorbeeld als volgt: