Deuvels maken

2019
Tekla Structures

Deuvels maken

Een deuvel is een speciaal soort bout die aan stalen onderdelen is gelast om lasten tussen staal en beton over te brengen.

Tekla Structures gebruikt hetzelfde commando voor het maken van bouten , deuvels en gaten. Als u deuvels maakt, selecteert u de standaard voor het deuvelmerk in de eigenschappen Bout. U kunt een groep deuvels of één enkele deuvel maken.

U kunt ook deuvels maken door de component Gelaste bout (1010) te gebruiken.

1. Zorg ervoor dat de benodigde deuvels aan de boutendatabase en de boutsamenstellingendatabase zijn toegevoegd.
  2. Houd op het tabblad Staal de Shift ingedrukt en klik op Bout om de eigenschappen Bout te openen.
  3. Selecteer in de lijst Standaard de norm van de boutsamenstelling voor de deuvels.
  4. Onder Boutgroep doet u het volgende:
    • Als u een groep deuvels wilt maken, definieert u Vorm en de gewenste gerelateerde eigenschappen.
    • Als u één enkele deuvel wilt maken, selecteert u Array in de lijst Vorm en voert u 0 in de vakken Bout H.O.H. X en Bout H.O.H. Y in.
  5. Wijzig indien gewenst de andere eigenschappen.
  6. Selecteer het hoofdonderdeel.
  7. Klik met de middelste muisknop om het selecteren van onderdelen af te sluiten.
  8. Wijs een punt aan om de oorsprong van de deuvel of deuvelgroep aan te geven.
  9. Wijs een tweede punt aan om de richting van de x-as van de deuvelgroep aan te geven.