Een stalen kolom maken

2019
Tekla Structures

Een stalen kolom maken

1. Klik op het tabblad Staal op Kolom .
  2. Wijs een punt aan.

Tekla Structures maakt de kolom met de eigenschappen Stalen kolom in het eigenschappenvenster en op het niveau dat in de eigenschappen wordt gedefinieerd.

Daarnaast kunt u het commando in het eigenschappenvenster starten.

1. Zorg ervoor dat u niets in het model hebt geselecteerd.
  2. Klik in het eigenschappenvenster op de knop Objecttypelijst en selecteer Stalen kolom in de lijst.

Tekla Structures start het commando en geeft de eigenschappen in het eigenschappenvenster weer.

Eigenschappen van stalen kolom wijzigen

1. Als het eigenschappenvenster niet is geopend, dubbelklikt u op de kolom om de eigenschappen Stalen kolom te openen.
  2. Wijzig indien nodig de eigenschappen.
  3. Klik op Wijzigen om de wijzigingen toe te passen.

Tekla Structures gebruikt de nieuwe eigenschappen de volgende keer dat u een object van dit type maakt.

Eigenschappen stalen kolom

Gebruik de eigenschappen Stalen kolom in het eigenschappenvenster om de eigenschappen van een stalen kolom weer te geven en te wijzigen. Als u de eigenschappen wilt openen, dubbelklikt u op de stalen kolom. De bestandsextensie van een eigenschappenbestand van een stalen kolom is *.clm.

Als u de opmaak van het eigenschappenvenster hebt aangepast , kan de lijst met eigenschappen verschillen.

Instelling

Beschrijving

Algemeen

Naam

Door de gebruiker te definiëren naam van de kolom.

Tekla Structures gebruikt onderdeelnamen in lijsten en in de Documentmanager , en om onderdelen van hetzelfde type te identificeren.

Profiel

Profiel van de kolom.

Materiaal

Materiaal van de kolom.

Afwerking

Het type afwerking.

De afwerking kan door de gebruiker worden gedefinieerd. Deze beschrijft hoe het oppervlak van het onderdeel is bewerkt, bijvoorbeeld met anticorrosielak, gegalvaniseerd, brandvertragende coating enzovoort.

Klasse

Wordt gebruikt om kolommen te groeperen.

U kunt bijvoorbeeld onderdelen van verschillende klassen weergeven in verschillende kleuren.

Nummeringreeks

Onderdeelnummering

Onderdeelprefix en startnummer voor het positienummer van het onderdeel.

Merknummering

Merkprefix en startnummer voor het positienummer van het merk.

Positie

Verticaal

Verticale positie van de kolom, relatief ten opzichte van het referentiepunt van de kolom.

Rotatie

Rotatie van de kolom rond zijn as op het werkvlak.

Horizontaal

Horizontale positie van de kolom, relatief ten opzichte van het referentiepunt van de kolom.

Boven

Positie van het tweede uiteinde van de kolom in de globale z-richting.

Onderzijde

Positie van het eerste uiteinde van de kolom in de globale z-richting.

Vervorming

Torderen

Hiermee tordeert u kolommen met vervormingshoeken.

Voortoog

Wordt gebruikt voor het voortogen van de kolom.

Inkorten

Wordt gebruikt voor het inkorten van de kolom in het model. De werkelijke lengte van de kolom is in de tekening afgenomen.

Gebruikerseigenschappen

Meer

Klik op de knop Meer om de gebruikersattributen (UDA's) van het onderdeel te openen. Gebruikersattributen geven extra informatie over het onderdeel.