Nieuwe subtypen van oppervlakten definiëren

2019

Nieuwe subtypen van oppervlakten definiëren

U kunt nieuwe opties aan de lijst Subtype in de eigenschappen Oppervlakte toevoegen door het bestand product_finishes.dat te bewerken.

Opmerking:

Dit gedeelte is bestemd voor gevorderde gebruikers.

1. Kopieer het bestand product_finishes.dat naar uw bedrijfs-, project- of modelmap. Het bestand bevindt zich onder de map \ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments. De exacte bestandslocatie kan variëren, afhankelijk van de mapstructuur van uw omgevingsbestanden.
  2. Open het gekopieerde bestand met een teksteditor.

In het eerste gedeelte van het bestand worden de beschikbare typen oppervlakten uitgelegd. De oppervlaktetypen zijn gecodeerd, dus wijzig dit gedeelte niet:

3. Ga naar de gedeelten waarin de opties voor elk type oppervlakte worden gedefinieerd:

4. Voeg regels toe om nieuwe opties te definiëren.
    1. Definieer het type oppervlakte, bijvoorbeeld 1 voor een betonnen afwerking.
    2. Definieer een code voor de optie voor de oppervlakte. Bijvoorbeeld MF voor Magnesium Float.
    3. Definieer de volledige naam van de optie voor de oppervlakte. Bijvoorbeeld Magnesium Float. Vergeet niet de naam tussen dubbele aanhalingstekens " " te zetten.
  5. Sla het bestand op.