Een constructiecirkel maken

2019
Tekla Structures

Een constructiecirkel maken

U kunt constructiecirkels maken door drie punten in de 3D-ruimte in het model aan te wijzen.

1. Op het tabblad Bewerken klikt u op Constructieobject > Cirkel .
  2. Klik op de contextuele werkbalk die verschijnt op een knop om aan te geven welke punten u wilt aanwijzen.
    • Klik open wijs vervolgens drie punten aan: Het middelpunt, een punt om de radius te definiëren en een punt om het vlak van de cirkel te definiëren.
    • Klik open wijs vervolgens drie punten langs de boog van de cirkel aan.

Tekla Structures maakt de cirkel met de door u aangewezen punten en met de huidige eigenschappen. Tekla Structures geeft in het model ook het middelpunt van de cirkel met een X aan.

3. Als u het commando wilt beëindigen, drukt u op Esc.
  4. Als u de constructiecirkeleigenschappen wilt wijzigen, dubbelklikt u in het model op de cirkel.

De cirkeleigenschappen worden in het eigenschappenvenster weergegeven.

1. Selecteer een kleur voor de cirkel.
    2. Selecteer een lijntype voor de cirkel.
    3. Klik op Wijzigen om de wijzigingen toe te passen.

Tekla Structures gebruikt de nieuwe eigenschappen de volgende keer dat u een object van dit type maakt.