Een constructieboog maken

2019

Een constructieboog maken

U kunt constructiebogen maken door drie punten in de 3D-ruimte in het model aan te wijzen.

1. Klik op het tabblad Bewerken op Constructieobject > Boog.
  2. Klik op de contextuele werkbalk die verschijnt op een knop om aan te geven welke punten u wilt aanwijzen:

• Klik open wijs vervolgens drie punten aan: het middelpunt, beginpunt en eindpunt van de boog.

U kunt ook de hoek of de lengte van de boog definiëren.

• Klik open wijs vervolgens het beginpunt, eindpunt en een optioneel punt langs de boog aan.
    • Klik open wijs vervolgens een punt aan om een raaklijn aan cirkel en twee punten langs de boog te definiëren.

Tekla Structures maakt de boog met de door u aangewezen punten en met de huidige eigenschappen. Tekla Structures geeft in het model ook het middelpunt van de boog met een X aan.

3. Als u het commando wilt beëindigen, drukt u op Esc.
  4. Als u de constructieboogeigenschappen wilt wijzigen, dubbelklikt u in het model op de boog.

De boogeigenschappen worden in het eigenschappenvenster weergegeven.

1. Selecteer een kleur voor de boog.
    2. Selecteer een lijntype voor de boog.
    3. Klik op Wijzigen om de wijzigingen toe te passen.

Tekla Structures gebruikt de nieuwe eigenschappen de volgende keer dat u een object van dit type maakt.