Een constructieobject met een offset kopiëren

2019

Een constructieobject met een offset kopiëren

U kunt constructielijnen, cirkels, bogen en polybogen in de door u aangegeven richting kopiëren en de offsetwaarden gebruiken die u opgeeft. U kunt bijvoorbeeld nieuwe cirkels en bogen op dezelfde locatie als de oorspronkelijke cirkel of boog maken en de radiussen met de offsetwaarden aanpassen.

1. Klik op het tabblad Bewerken op Constructieobject > Kopiëren met offset.
  2. Selecteer het constructieobject dat u wilt kopiëren.

U kunt lijnen , cirkels , bogen en polybogen kopiëren.

3. Voer de offsetwaarden in het vak dat verschijnt in en druk vervolgens op Enter.

Als u slechts één offsetwaarde invoert, maakt Tekla Structures één kopie van het object.

Als u meerdere kopieën wilt maken, voert u meerdere offsetwaarden in. Bijvoorbeeld 500 1000 1500 of 3*500.

4. Klik op de richting waar u het object wilt kopiëren.

Tekla Structures kopieert het geselecteerde object in de richting die u hebt aangegeven.

Als u bijvoorbeeld een lijn hebt geselecteerd, maakt Tekla Structures op de opgegeven locatie een nieuwe kopie van de lijn. Als u een cirkel of boog hebt geselecteerd, maakt Tekla Structures een nieuw object dat op dezelfde locatie als het oorspronkelijke object wordt gecentreerd en past de radius aan met de offsetwaarde die u hebt opgegeven.