Een deel van de materialendatabase exporteren

2019

Een deel van de materialendatabase exporteren

Als u niet de hele materialendatabase wilt exporteren, kunt u een vertakking van de materiaalstructuur exporteren. Dat betekent alle materiaalkwaliteiten die onder één materiaaltype zijn gegroepeerd of één enkele materiaalkwaliteit. Materialendatabases worden vanuit Tekla Structures -modellen als .lis -bestanden geëxporteerd.

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Materialendatabase om het dialoogvenster Wijzig materiaallijst te openen.
  2. Selecteer materiaalkwaliteiten die moeten worden geëxporteerd.
    • Als u een vertakking van de materiaalstructuur wilt exporteren, klikt u met de rechtermuisknop op de vertakking en selecteert u Kwaliteit exporteren.

• Als u één enkele materiaalkwaliteit wilt exporteren, klikt u met de rechtermuisknop op de materiaalkwaliteit en selecteert u Exporteer kwaliteit.

3. Blader naar de map waarin u de exportbestanden wilt opslaan.

Het bestand wordt standaard in de huidige modelmap opgeslagen.

4. Voer een naam voor het bestand in en klik op OK.
  5. Klik op OK om het dialoogvenster Wijzig materiaallijst te sluiten.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster Opslaan bevestigen om de wijzigingen op te slaan.