Een deuvel aan de database toevoegen

2019
Tekla Structures

Een deuvel aan de database toevoegen

Een deuvel is een speciaal soort bout, die aan stalen onderdelen is gelast, om belastingen tussen staal en beton over te brengen. U kunt alleen deuvels gebruiken als u een deuvelsamenstelling hebt gedefinieerd die naam en het materiaal van de samenstelling bevat.

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Boutendatabase om het dialoogvenster Bouten database te openen.
  2. Voer de waarden voor de volgende eigenschappen in:
    • Naam : Naam voor de deuvel.

• Type :

• Standaard : Deze naam is nodig wanneer u een boutsamenstelling voor de stift maakt.

• Diameter : Steeldiameter.

• Lengte : Deuvellengte.

• Gewicht : Deuvelgewicht.

• kophoogte : Kopdikte.

• kopdiameter : Kopdiameter.

De eenheden hangen af van de instellingen in het menu Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen .

3. Klik in het menu Bestand op Databases > Boutsamenstellingendatabase om het dialoogvenster Boutsamenstellingen database te openen.
  4. Selecteer de standaard voor de deuvel.
  5. Stel alle overige boutsamenstellingselementen in op geen.

6. Als u deuvels in het model wilt maken, maakt u bouten en selecteert u de standaarddeuvel voor de samenstelling.