Een geleende Tekla-licentie teruggeven

2019

Een geleende Tekla-licentie teruggeven

U kunt vóór de vervaldatum een geleende licentie aan de Tekla-licentieserver teruggeven.

Een geleende licentie is op de dag na de vervaldatum automatisch weer beschikbaar op de licentieserver.

Het gebied Geleende licenties in de Tekla License Borrow Tool wordt echter niet automatisch bijgewerkt. De licentie moet worden teruggegeven aan de server die dezelfde naam heeft als de naam van de server waarvan de licentie is geleend. We raden u aan de verlopen licenties altijd terug te geven als u het lenen van een licentie wilt beëindigen.

U geeft een geleende Tekla-licentie als volgt terug:

1. Zorg dat u een verbinding met de licentieserver hebt.
  2. Sluit Tekla Structures.
  3. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla License Borrow > Tekla License Borrow Tool via het menu Start of het Startscherm.
  4. Vink het selectievakje Return in het gebied Geleende Licenties aan om de licentie te selecteren die u wilt teruggeven.
  5. Klik op de knop Return om de licentie terug te geven.

Nadat de licenties zijn teruggegeven, wordt het gebied Geleende Licenties bijgewerkt.