Tekla-licenties deactiveren

2019
Tekla Structures

Tekla-licenties deactiveren

Opmerking:

Voordat u licenties deactiveert, moet u ervoor zorgen dat de licenties niet in gebruik of geleend zijn. De geleende licenties moeten worden teruggegeven voordat zij kunnen worden gedeactiveerd.

U deactiveert licenties als volgt:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > Tekla License Administration Tool via het menu Start of het Startscherm. Start de Tekla License Administration Tool met beheerdersrechten.
  2. Ga in het dialoogvenster Tekla License Administration Tool naar het tabblad Statistic en zorg ervoor dat niemand de licenties gebruikt.
  3. Als u de automatische servermeldingen (de optie Server informeren in de Tekla License Administration Tool ) niet hebt geactiveerd, moet u de licentieserver handmatig in LMTOOLS stoppen:
    1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm. Start LMTOOLS met beheerrechten.
    2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Licensing Service zijn ingeschakeld.
    3. Ga naar het tabblad Start/Stop/Reread en klik op Stop Server.
  4. Ga in de Tekla License Administration Tool naar het tabblad Licenties.

Het gebied Geactiveerde Licenties geeft de geactiveerde licenties weer.

5. Vink het selectievakje Deactiveer aan om de licentie die u wilt deactiveren, te selecteren.

Als u meer dan één licentie van hetzelfde type in één keer hebt geactiveerd, kunt u die licenties niet één voor één deactiveren, maar u moet alle licenties in één keer deactiveren.

6. De knop Deactiveer wordt geactiveerd. Klik erop.

De licentieserver maakt verbinding met de activeringsserver bij Trimble Solutions. Internettoegang is in dit stadium vereist. Na een geslaagde deactivering ziet u het bericht dat de licentie is gedeactiveerd en het dialoogvenster Tekla License Administration Tool wordt bijgewerkt.

Raadpleeg voor meer informatie over handmatige licentiedeactivering het volgende helpdesk-artikel in Tekla User Assistance:

Hoe licenties via een opdrachtregel moeten worden geactiveerd - Handmatige deactivering