Tekla Structural Designer

2019
Tekla Structures

Tekla Structural Designer

Tekla Structural Designer is software waarmee u gebouwen met gewapend beton en staal kunt ontwerpen. Het werkt met werkelijke fysieke objecten zoals liggers, kolommen en platen. De overgebrachte gegevens zijn de fysieke gegevens zoals geometrie, sectiegrootte en kwaliteit alsook de toegekende gegevens. U kunt in Tekla Structures importeren vanuit en exporteren naar Tekla Structural Designer.

Tekla Structural Designer is een op een code gebaseerde modelleringstool, waarmee bouwkundig ingenieurs een ontwerp van de structuur tot stand kunnen brengen die aan een code voldoet en berekeningen en schemaontwerp kunnen uitvoeren. Alle ontwerp-/codegegevens worden altijd binnen Tekla Structural Designer bewaard.

Tekla Structural Designer berekent en ontwerpt structuren volgens een reeks internationale praktijkcodes.

Het eerste model kan afhankelijk van de projectbehoeften in Tekla Structures of Tekla Structural Designer worden gestart. U kunt vaak importeren en exporteren en van de effectieve Change Management-functionaliteit gebruikmaken.

Met het integratieproces kunt u modellen tussen Tekla Structural Designer en Tekla Structures uitwisselen en de updates aan beide kanten in het model toestaan. Als het model tussen softwaretoepassingen is geïntegreerd, worden de wijzigingen bijgewerkt en aanpassingen vanaf de laatste integratiebewerking binnen het model bijgehouden.

Tekla Structural Designer en Tekla Structures accepteren en produceren bestanden in de neutrale bestandsindeling .cxl. De bestandsindeling .cxl is een op XML gebaseerde neutrale bestandsindeling waarmee u toepassingen aan Tekla Structural Designer kunt koppelen.

Tekla Structures ondersteunt bestanden die in Tekla Structural Designer 2016 of later zijn gemaakt.

Deze paragraaf bevat alleen instructies over importeren en opnieuw importeren vanuit Tekla Structural Designer en exporteren naar Tekla Structural Designer. Raadpleeg voor meer informatie over Tekla Structural Designer en de integratie tussen Tekla Structural Designer en Tekla Structures Instructies voor integratie tussen Tekla Structural Designer en Tekla Structures. Deze pagina bevat een koppeling naar de handleiding 'Integratie met Tekla Structures' in .pdf -indeling.

Kijk ook naar andere gerelateerde informatie in Tekla User Assistance voor Tekla Structural Designer:

Aan de slag

Productgidsen

Knowledge Base-artikelen

Video's