Industrienormen

2019

Industrienormen

Er zijn vele bestandsformaten volgens de industrienorm. De meest voorkomende die worden ondersteund door Tekla Structures zijn IFC, CIS/2, DSTV, SDNF, DGN, DXF, DWG, IGES en STEP. Oudere formaten worden ook ondersteund. Voor een strakkere integratie kunt u naar Tekla Structures koppelen met de Tekla Open API-technologie.

Meestal geeft de bestandsextensie aan op welk formaat het is gebaseerd. Als u niet weet welk formaat het is of als het bestand niet kan worden geïmporteerd, moet u het bestand in een teksteditor openen en naar de header-informatie kijken waar meestal staat genoteerd wat het bestandstype is en in welk programma het is gemaakt. Bij CIS/2-bestanden wordt het programma waarin het is gemaakt en het versienummer soms aan het eind van het bestand geschreven.