Installeer en licensieer Tekla Structures

2019
Tekla Structures

Installeer en licensieer Tekla Structures

Als u Tekla Structures wilt gebruiken, moet u een Tekla Structures -licentie op uw computer hebben geïnstalleerd. In de meeste gevallen installeert u ook een standaard gelokaliseerde omgeving of de eigen aangepaste Tekla Structures -omgeving van uw organisatie. Elke omgeving bevat veel belangrijke gelokaliseerde instellingen en tools zoals profielen, templates en componenten.

Klik om het gedeelte dat relevant voor u is te vergroten en volg de koppelingen in de tekst voor gedetailleerde instructies.

Over Tekla Structures -licenties

Tekla Structures kan niet zonder een geldige licentie worden gebruikt.

• U licentieert de meeste volledig commerciële configuraties van Tekla Structures door een licentiecertificaat op uw licentieserver (kantoorlicentieverlening) te activeren. Het licentiecertificaat wordt in een e-mail naar de contactpersoon verzonden die door uw organisatie is benoemd toen de licentie is aangeschaft.

• Online licentieverlening wordt gebruikt met de configuraties EPM-modelleerder en Partner en met de gratis Learning-licentie ( Tekla Campus ).

• De configuraties Tekla Structures Partner en EPM-modelleerder hebben een online licentie die aan uw Trimble Identity wordt gekoppeld. De licentie wordt rechtstreeks aan de Tekla Online Admin tool geleverd waar de beheerders van uw organisatie de online licenties aan individuele gebruikers kunnen toewijzen.

• Ga voor een gratis Learning-licentie voor Tekla Structures naar de site Tekla Campus waar u een online licentie kunt activeren die aan uw Trimble Identity wordt gekoppeld. U mag deze configuratie niet voor commerciële werkzaamheden gebruiken.

• U kunt het licentietype van licenties in het dialoogvenster Info Tekla Structures zien. Het is Thuisgebruik of Enterprise. Voor de Partner-editie is de waarde Partner en voor de Tekla Campus-editie is de waarde Educational.

Als u uw eigen installatie van Tekla Structures beheert

Het algemene proces dat u moet voltooien:

1. Installatieprogramma's downloaden.
  2. De software installeren.
  3. Uw licentie activeren.

In detail (volg de koppelingen voor stapsgewijze instructies):

Als iemand Tekla Structures voor u beheert

Als uw organisatie een Tekla Structures -beheerder (IT-beheerder of hoofdgebruiker) heeft, moet u hun instructies voor installatie en licentieverlening volgen. U moet mogelijk toch de volgende punten overwegen:
  • U hebt een account nodig voor toegang tot Tekla online services. Als uw beheerder u niet bij uw organisatie heeft uitgenodigd, vraagt u om deel te kunnen nemen zodat u toegang tot alle Tekla online services hebt:

Uw Trimble Identity maken

• In de meeste gevallen, bereidt uw Tekla Structures -beheerder een aangepast installatiepakket voor u voor of installeert de software voor u. Vraag uw beheerder om verdere instructies.

• Als u Tekla Structures buiten het kantoor wilt gebruiken, moet u mogelijk weten hoe u een licentie voor offline gebruik kunt lenen:

Licenties lenen voor offline gebruik instellen

Als u Tekla Structures voor andere gebruikers beheert

De algemene workflow voor een nieuwe Tekla Structures -implementatie kan bijvoorbeeld als volgt gaan:
  • Installeer de Tekla-licentieserver.

• Installeer Tekla Structures voor uw eigen gebruik en begin met het aanpassen ervan voor uw organisatie.

• Voeg gebruikers aan uw organisatiegroep in de Tekla Online Admin tool toe om hen volledige toegang te geven tot Tekla online services en alle online licenties die uw organisatie mogelijk heeft.

• Zet Tekla Structures in voor de gebruikers in uw organisatie.

• Ga door met het ontwikkelen van de aanpassingen van uw organisatie en implementeer indien nodig opnieuw.

Start uw rondleiding in de Tekla Structures-installatie voor beheerders , die u in alle hierboven beschreven onderwerpen wegwijs maakt.