Modellaseigenschappen in tekeningen

2019

Modellaseigenschappen in tekeningen

U kunt selecteren welke modellassen in tekeningen en tekeningaanzichten zichtbaar zijn en u kunt de laskleur en het lijntype instellen.

• U stelt als volgt automatische laseigenschappen in onderdeel- en merktekeningen in: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype. Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen. Klik nu op Las in de optiestructuur en pas de instellingen indien nodig aan.
  • U stelt als volgt de automatische laseigenschappen in overzichttekeningen in: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype. Klik op Las en pas de instellingen indien nodig aan.
  • U wijzigt de laseigenschappen op tekeningniveau in een overzichttekening als volgt: Dubbelklik op de tekeningachtergrond en klik op Lassen.
  • U wijzigt de laseigenschappen op aanzichtniveau als volg: Dubbelklik op het kader van het tekeningaanzicht en klik op Lassen in het dialoogvenster Aanzicht eigenschappen.
Optie Beschrijving
Inhoud:Zichtbaarheid
Lassen

Lassen in submerken

Met Onzichtbaar worden geen lassen in het/de geselecteerde aanzicht/tekening weergegeven.

Met Montagelas worden alleen montagelassen in het/de aanzicht/tekening weergegeven.

Met Werkplaatslas worden alleen werkplaatslassen in het/de aanzicht/tekening weergegeven.

Met Beide zichtbaar worden zowel montagelassen als werkplaatslassen in het/de aanzicht/tekening.

Minimum lasgrootte

Voer een lasgroottelimiet in om lassen van die grootte en groter uit de tekening te filteren. Dit is handig als u alleen niet-specifieke lassen in een tekening wilt weergeven.

Als u wilt instellen of de lasgrootte een exacte of minimumwaarde is, gebruikt u de variabele XS_WELD_FILTER_TYPE.

Gebruik de variabele XS_OMITTED_WELD_TYPE om een standaardlastype uit te filteren.

Inhoud: Weergave
Weergave

Selecteer Pad of Omtrek.

U kunt ook selecteren of u Verborgen lijnen of Eigen verborgen lijnen wilt weergeven.

Solid lassen worden in de volgende gevallen in tekeningen weergegeven:

• Solid lassen worden in tekeningen weergegeven voor die lastypen die werkelijke solid ondersteuning hebben. Lassen die geen echte solid ondersteuning hebben, worden in het model weergegeven met een hexagonale tijdelijke aanduiding en in tekeningen worden solid lassen niet weergegeven.

• Lassen die door de gebruiker gedefinieerde lasdoorsneden hebben, worden ook ondersteund.

Uiterlijk:Zichtbare lijnen
Kleur Stelt de kleur van de laslijnen in.
Type Stelt het type van de laslijnen in.
Uiterlijk: Verborgen lijnen
Kleur Stelt de kleur van de verborgen lijnen in.
Type Stelt het type van de verborgen lijnen in.