Eenheden en decimalen in tekeningen, lijsten en templates

2019
Tekla Structures

Eenheden en decimalen in tekeningen, lijsten en templates

Eenheidsinstellingen in tekeningobjecten en lijsten en templates die in de Template Editor zijn gemaakt, worden uit verschillende plaatsen overgenomen. Deze instellingen bevatten bijvoorbeeld de gebruikte eenheid en het aantal decimalen.

In tekeningen, lijsten en templates, worden de eenheden en decimalen op de volgende manier gedefinieerd:

• Eenheidsinstellingen voor labels: Tekla Structures gebruikt het attributenbestand contentattributes_global.lst voor het instellen van de standaard eenheid en decimale instellingen voor verschillende labelelementen. U kunt contentattributes_userdefined.lst gebruiken als u uw eigen instellingen wilt configureren.

Raadpleeg voor meer informatie over eenheidsinstellingen in labels Eenheidsinstellingen voor labels wijzigen.

Raadpleeg voor meer informatie over de bestanden contentattributes_global.lst en contentattributes_userdefined.lst Templateattribuutbestanden (contentattributes.lst).

• Eenheidsinstellingen van tekeningobjecten: De standaard eenheidsinstellingen voor tekeningobjecten (anders dan labels) komen uit het standaard tekeningeigenschappenbestand ( standard.* ) of zijn vastgelegd in Tekla Structures.
  • Eenheidsinstellingen voor maatlijnen in maatlijntags: Standaard eenheidsinstellingen voor maatlijnen en maatlijntags worden gedefinieerd in het dialoogvenster Opties op de pagina Tekeningmaatlijnen.
  • Niveauattributen in labels zoals TOP_LEVEL en BOTTOM_LEVEL nemen de maatlijnindeling over uit het bestand MarkDimensionFormat.dim. Raadpleeg voor meer informatie over niveauattributen in onderdeellabels Niveauattributen in automatische onderdeellabels toevoegen.
  • Eenheidsinstellingen voor lijsten/templates gemaakt met de Template Editor: In de Template Editor gemaakte eenheidsinstellingen voor lijsten en templates kunnen in het dialoogvenster Waarde Veld eigenschappen in het gebied Decimalen of in indelingsfuncties worden gedefinieerd. De instellingen van de standaardeenheid en -decimalen worden overgenomen uit het attributenbestand contentattributes_global.lst.

Gebied Indeling :

Formule die een indelingsfunctie bevat:

Raadpleeg voor tips over het gebruik van indelingsfuncties Indelingsfuncties in waardevelden gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie over indelingen en waardevelden Template Editor User's Guide.