De vervorming vervormde onderdelen in tekeningen opheffen

2019
Tekla Structures

De vervorming vervormde onderdelen in tekeningen opheffen

U kunt de vervorming van getordeerde of afgeschuinde onderdelen opheffen en de ontwikkelde (niet-vervormde) vorm van de vervormde onderdelen in tekeningen tonen.

Vervormde onderdelen zijn onderdelen die zijn getordeerd of voorzien van tussenruimten in het model. U wilt de vervorming van deze onderdelen mogelijk opheffen als wilt dat u een betonnen onderdeel twee toestanden heeft: bijvoorbeeld als gemonteerd (in het modelvenster) en als gestort (in het tekeningaanzicht).

Opmerking:

Inkortingen van onderdelen worden verborgen als u Niet gedeformeerd op Nee instelt.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik op Maken aanzicht en ga naar het tabblad Attributen.
  4. Als u vervormingshoeken en togen wilt verbergen, stelt u Niet gedeformeerd op Ja in.
  5. Als u de wijzigingen wilt op slaan, klikt u op Opslaan.
  6. Klik op Sluiten.
  7. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.

De gemaakte tekening geeft de ontwikkelde vorm en maatlijnen van het onderdeel weer.

Zie hierna voor een voorbeeld van een niet-vervormd onderdeel in een tekening.

Zie hierna voor een voorbeeld van een getordeerd onderdeel in een tekening.

Opmerking:

De optiewaarde Niet gedeformeerd in het eigenschappendialoogvenster Aanzichteigenschappen op het tabblad Attributen 2 wordt bij het maken van tekeningen genegeerd wanneer de optie Niet gedeformeerd op het tabblad Maken aanzicht > Attributen op een waarde is ingesteld.