Stortobjecten, stortlabels en stortnaden in tekeningen weergeven

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Stortobjecten, stortlabels en stortnaden in tekeningen weergeven

U kunt stortobjecten en stortnaden in overzichttekeningen weergeven. U kunt ook automatische stortobjectlabels toevoegen.

Zorg ervoor dat u stortbeheer hebt ingeschakeld (stel de variabele XS_ENABLE_POUR_MANAGEMENT in op TRUE.)

Het automatisch weergeven van stortobjecten en stortnaden, wijzigen van hun weergave en toevoegen van objectlabels doet u als volgt:

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen > Overzichttekening .
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik in het dialoogvenster met eigenschappen op de knop Aanzicht , stel Storten in tekening weergeven in op Ja en klik vervolgens op OK.
  4. Klik op de knop Stortobject om de eigenschappen te wijzigen:
    • Tabblad Inhoud : Selecteer of u de verborgen lijnen en eigen verborgen lijnen en de vellingkanten wilt zien door op aan of uit te klikken.
    • Tabblad Uiterlijk : Stel de kleur en het type voor zichtbare en verborgen lijnen in.
    • Tabblad Arcering : Selecteer de arcering voor het stortobjectvlak en/of het stortobjectdoorsnedevlak.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op de knop Stortobjectlabel , selecteer de inhoud en het uiterlijk van het label en klik op OK.
  7. Klik op de knop Stortnaden , stel Zichtbaarheid in op Zichtbaar en klik op OK.

U kunt op het tabblad Uiterlijk instellen of u verborgen lijnen van stortnaden wilt weergeven. Op het tabblad Uiterlijk kunt u de kleur en het type van de zichtbare en verborgen lijnen in stortnaden wijzigen.

8. Wijzig indien nodig de andere eigenschappen. Klik bijvoorbeeld op Wapening en stel de Zichtbaarheid van alle wapeningsstaven in op Zichtbaar om de wapening in de storttekening weer te geven.
  9. Sla de gewijzigde eigenschappen op en klik op OK.

U kunt nu de overzichttekening maken met de gewijzigde eigenschappen. De stortobjecten, stortobjectlabels en stortnaden worden overeenkomstig weergegeven.

U kunt ook de storttekening openen en de eigenschappen verder op tekening-, aanzicht- en objectniveau wijzigen.