Het projectietype voor tekeningaanzichten instellen

2019

Het projectietype voor tekeningaanzichten instellen

Het projectietype definieert hoe Tekla Structures de projecties van een onderdeel in beton-, onderdeel- en merktekeningen plaatst. Het projectietype is van invloed op de volgorde van de aanzichten in de tekening.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad de eigenschappen die u wilt wijzigen.
  3. Klik op Opmaak en ga naar het tabblad Andere.
  4. Selecteer een van de volgende opties:
    • Europese projectie (ook wel de Europese projectie genoemd).

• Amerikaanse projectie (ook wel de Amerikaanse projectie genoemd).

5. Als u de eigenschappen in het eigenschappenbestand wilt opslaan, klikt u op Opslaan.
  6. Klik op OK en maak de tekening.

Europese projectie:

Amerikaanse projectie: