Tekeningformaat en tekeningaanzichtschaal definiëren

2019
Tekla Structures

Tekeningformaat en tekeningaanzichtschaal definiëren

Tekla Structures biedt u verschillende combinaties van instellingen waarmee u het tekeningformaat en de tekeningaanzichtschaal kunt definiëren. U kunt de exacte tekeningaanzichtschaal en het automatische tekeningformaat, de automatische schaal van het tekeningaanzicht en het exacte formaat of zowel de automatische schaal als het formaat gebruiken.

Instellingen Klik op onderstaande koppeling voor meer informatie

Automatische formaten: als u een bepaalde schaal wilt gebruiken, stelt u de exacte schaal in en laat u Tekla Structures automatisch het tekeningformaat selecteren dat bij de geselecteerde schaal past.

U kunt verschillende schalen voor hoofdaanzichten en doorsneden opgeven. Alle hoofdaanzichten in een tekening gebruiken automatisch dezelfde schaal, tenzij u afzonderlijke aanzichten handmatig aanpast.

De exacte tekeningaanzichtschaal en het automatisch tekeningformaat instellen

Automatisch verschalen: als u altijd een bepaald tekeningformaat moet gebruiken, bijvoorbeeld A3, A4 of A1, stelt u het formaat in en laat u Tekla Structures automatisch de tekeningaanzichtschaal selecteren die bij het geselecteerde formaat past.

Tekla Structures probeert eerst de opgegeven schaal voor de tekeningvensters te gebruiken, vervolgens de alternatieve schalen en selecteert uiteindelijk de grootst mogelijke schaal.

Het exacte tekeningformaat en de automatische tekeningaanzichtschaal instellen

Als u niet gebonden bent aan specifieke tekeningformaten of tekening aanzicht schalen, kunt u zowel het formaat als de schaal door Tekla Structures laten bepalen.

Tekeningen met automatische verschaling en automatische formaten