Tekeningen uitgeven

2019

Tekeningen uitgeven

Als een tekening voor fabricage is vrijgegeven, moet deze in de Documentmanager als uitgeven zijn gemarkeerd. De geometrie van de uitgegeven tekeningen wordt bijgewerkt wanneer het model wijzigt. Het uitgeven voorkomt alleen het hergenereren van de tekening tijdens het bijwerken.

Deze vrijgave-informatie kan worden gebruikt om te filteren wat er in de Documentmanager en in templates wordt weergegeven.

1. Selecteer in de Documentmanager de tekeningen die u wilt vrijgeven.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Issue > Issue .

In Tekla Structures worden de vrijgegeven tekeningen gemarkeerd met een vlag

Wanneer een uitgegeven tekening is bewerkt of anderszins is gewijzigd, wijzigt de kleur van de vlag naaren de tekst Tekeningen met Issue gewijzigd wordt weergegeven in de Documentmanager. U kunt de tekening opnieuw uitgeven door met de rechtermuisknop op de tekening te klikken en Issue > Issue te selecteren.

Als u het uitgeven van een tekening wilt opheffen, klikt u met de rechtermuisknop op de tekening en selecteert u Issue > Unissue .

Tip:

Als u de uitgiftedatum in een lijst wilt weergeven, voegt u het templateveld DATE_ISSUE in de juiste lijsttemplate toe.