Overzichttekeningeigenschappen

2019

Overzichttekeningeigenschappen

Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen > Overzichttekening . U kunt de eigenschappen na het maken van de tekening wijzigen door op de tekeningachtergrond te dubbelklikken.

De opties in het dialoogvenster met eigenschappen voor overzichttekeningen worden hieronder beschreven.

Optie Beschrijving Voor meer informatie
Naam

De naam van de tekening. Deze naam wordt in de Documentmanager weergegeven en kan in tekening- en lijsttemplates worden opgenomen.

De maximumlengte van de tekeningnaam is 32 tekens.

Titel 1 , Titel 2 , Titel 3

De titels worden in de Documentmanager en in tekening- en lijsttemplates weergegeven.

Titels geven aan tekeningen

Gedetailleerde instellingen objectniveau gebruiken

Stel in op Ja om de gedetailleerde objectniveau-instellingen te gebruiken die in het dialoogvenster Instellingen op objectniveau voor overzichttekening worden gemaakt.

Gedetailleerde objectniveau-instellingen

Opmaak

Selecteert de tekeningopmaak en definieert tekeninggroottes. U kunt ook selecteren of u verborgen objecten in templates wilt weergeven.

Tekeningopmaak definiëren

Tekeningformaat en tekeningaanzichtschaal definiëren

Aanzicht

Definieert aanzichteigenschappen: schaal, aanzichtvergroting voor aansluitende onderdelen, geprojecteerde vlak, symbool voor openingen en uitsparingen, feitelijk punt voor peilmaat, inkorting onderdeel, aanzichtlabel en ankerplaninstellingen.

Aanzicht eigenschappen in tekeningen

Detailvenster

Definieert detailvenstereigenschappen: aanzichtlabel, detailomkadering en detaillabelinstellingen.

Detaillabel, vensterlabel en labelgrenseigenschappen in tekeningen wijzigen

Maatlijn

Definieert maatlijneigenschappen: maatlijntype, eenheden, nauwkeurigheid, formaat, plaatsing en uiterlijk.

Eigenschappen van maatlijnen en bemating

Bemating

Definieert bematingseigenschappen: stramienbemating en onderdeelmaatvoeringsinstellingen.

Eigenschappen van maatlijnen en bemating

Bematingseigenschappen - tabblad Onderdelen (overzichttekeningen)

Bematingseigenschappen - tabblad Stramien (overzichttekeningen)

Onderdeellabel

Boutlabel

Label voor aansluitend onderdeel

Oppervlaktelabel

Laslabel

Wapeningslabels

Labels voor aansluitende wapening

Verbindingslabel

Stortobjectlabel

Definieer labeleigenschappen: opgenomen elementen en elementinstellingen, en labelzichtbaarheid, labelkader, labelaanhaallijn en plaatsingsinstellingen.

Label eigenschappen

Eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen in tekeningen

Laslabeleigenschappen tekenen

Labeleigenschappen - de tabbladen Inhoud, Algemeen, Samenvoegen en Uiterlijk

De eigenschappen van de zichtbaarheid en het uiterlijk van modellaslabels in tekeningen

Inhoud van labels

Storten in tekeningen

Onderdeel

Definieert onderdeeleigenschappen: onderdeelweergave, verborgen lijnen, hartlijnen en referentielijnzichtbaarheid, zichtbaarheid aanvullend label, uiterlijk onderdeel en vulinstellingen.

Eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen in tekeningen

Bout

Definieert bouteigenschappen: boutweergave, boutsymboolinhoud, boutzichtbaarheid en boutuiterlijkinstellingen.

Eigenschappen van boutinhoud en -uiterlijk in tekeningen

Aansluitend onderdeel

Definieert eigenschappen voor aansluitende onderdelen: zichtbaarheid, onderdeelweergave, verborgen lijnen, hartlijnen en referentielijnzichtbaarheid, zichtbaarheid aanvullend label en onderdeelweergave-instellingen. U kunt ook de boutweergave en boutsymboolinhoud voor aansluitende onderdelen definiëren.

Eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen in tekeningen

Oppervlakte

Definieert oppervlakte-eigenschappen: oppervlaktezichtbaarheid, patroonzichtbaarheid, zichtbaarheid verborgen lijnen en instellingen voor weergave van oppervlakten.

Zichtbaarheid en inhoudseigenschappen van oppervlakten in tekeningen

Las

Definieert laseigenschappen: laszichtbaarheid, limiet voor de lasgrootte en de instellingen voor lasuiterlijk.

Modellaseigenschappen in tekeningen

Wapening

Definieert wapening- en neteigenschappen: staaf- en netweergave en zichtbaarheid, staaf- en netsymbool en instellingen staaf- en netuiterlijk.

Eigenschappen van wapening/aansluitende wapening en netten in tekeningen
Aansluitende wapening Definieer aansluitende wapening en wapeningsneteigenschappen: staaf- en netweergave en zichtbaarheid, staaf- en netsymbool en instellingen staaf- en netuiterlijk. Eigenschappen van wapening/aansluitende wapening en netten in tekeningen

Referentieobjecten

Definieert de zichtbaarheid van het referentieobject en uiterlijkinstellingen.

Referentiemodellen in tekeningen

Stramien

Definieert stramienzichtbaarheid en uiterlijkinstellingen.

Stramien eigenschappen

Labels van tekeningstramienen aanpassen

Beveiliging

Definieert beveiligde gebieden om te voorkomen dat daar tekst, labels of maatlijnen worden geplaatst.

Gebieden in een tekening beveiligen

Filter en Filter aansluitend onderdeel

Maak en wijzig onderdeelfilters/filters voor aansluitende onderdelen op tekeningniveau.

Nieuwe filters maken

Gebruikersattributen

Voeg aangepaste gegevens zoals informatie betreffende de workflow en opmerkingen aan een tekening toe. Deze gegevens kunnen in de Documentmanager worden weergegeven en u kunt ze in de lijst- en tekeningtemplates en labels, en als knoppen bij het aanpassen van namen van afdrukbestanden gebruiken.

De gebruikersattributen en de tabbladen die in dit dialoogvenster worden weergegeven, zijn gedefinieerd in het bestand objects.inp.

De beschikbaarheid van de verschillende gebruikersattributen is afhankelijk van uw omgeving , rol en configuratie.

Gebruikersattributen in tekeningen