Automatische vrije of vaste plaatsing voor tekeningaanzichten definiëren

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Automatische vrije of vaste plaatsing voor tekeningaanzichten definiëren

U kunt de aanzichten op dezelfde locatie (vast) houden of Tekla Structures een geschikte plaats voor het aanzicht (vrij) tijdens het bijwerken van tekeningen laten zoeken.

In overzichttekeningen kan deze instelling alleen op aanzichtniveau in een geopende tekening worden gedefinieerd. In onderdeel-, merk en betontekeningen kunt u de aanzichtplaatsing instellen voordat u tekeningen maakt.

U definieert als volgt automatische vrije of vaste plaatsing in onderdeel-, merk- en betontekeningen:

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen.
  4. Selecteer op het tabblad Attributen 1 een van de volgende mogelijkheden:
    • Stel Plaats in op vast als het aanzicht tijdens het bijwerken van de tekening altijd op dezelfde locatie moet blijven.

• Stel Plaats in op vrij om Tekla Structures tijdens het bijwerken van de tekening een geschikte plaats te laten zoeken.

5. Klik op Opslaan om de aanzichteigenschappen op te slaan.
  6. Klik op Sluiten om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.
  7. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.
Opmerking:

Het commando Aanzichten rangschikken is alleen van invloed op aanzichten waarbij de Plaats op vrij is ingesteld. Aanzichten met de plaats vast worden niet verplaatst.