Symbolen in tekeningen wijzigen

2019
Tekla Structures

Symbolen in tekeningen wijzigen

Tekla Structures markeert de labels en maatlijnlabels die door wijzigingen in het model zijn gewijzigd en maatlijnpunten die zijn verplaatst. Tekla Structures markeert ook de gewijzigde hoekmaatvoeringen, peilmaten en associatieve opmerkingen.

Tekla Structures markeert de wijzigingen op de volgende manier:

• Er wordt een wijzigingssymbool (standaard een wolk) getekend rondom het oude punt, het nieuwe punt en de maatlijnwaarden of rondom het gewijzigde label of de gewijzigde opmerking.

• Er wordt een pijl getrokken van het oude maatlijnpunt naar het nieuwe punt.

Er zijn enkele aan wijzigingssymbolen gerelateerde variabelen die u mogelijk wilt gebruiken:

Wijzigingssymbolen verwijderen

Nadat u alle door Tekla Structures gemaakte wijzigingssymbolen in uw tekening hebt gecontroleerd, kunt u deze alle of alleen geselecteerde verwijderen.

Als u de wijzigingssymbolen wilt verwijderen, doet u het volgende in de geopende tekening:

Taak

Actie

Alle wijzigingssymbolen voor maatlijnen verwijderen

Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen van maatlijnen .

De geselecteerde wijzigingssymbolen van maatlijnen verwijderen

1. Selecteer de wijzigingssymbolen van maatlijnen die u wilt verwijderen.

2. Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Geselecteerd wijzigingssymbool voor maatlijn .

Alle wijzigingssymbolen voor labels verwijderen

Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen van labels .

De geselecteerde wijzigingssymbolen voor labels verwijderen

1. Selecteer de wijzigingssymbolen van labels die u wilt verwijderen.

2. Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Geselecteerd wijzigingssymbool voor label .

Alle wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen verwijderen

Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen van associatieve opmerkingen .

De geselecteerde wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen verwijderen

1. Selecteer de wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen die u wilt verwijderen.

2. Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Geselecteerd wijzigingssymbool voor associatieve opmerking .

Alle wijzigingssymbolen in één keer verwijderen

U kunt alle wijzigingssymbolen voor labels, maatlijnen en associatieve opmerkingen in een geopende tekening in één keer verbergen door de macro Wijziging wolken verwijderen te gebruiken.

1. Open een tekening.
  2. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  3. Klik op de pijl naast Applicaties om de lijst met applicaties te openen.
  4. Dubbelklik op Wijziging wolken verwijderen.

Tekla Structures verwijdert alle wijzigingssymbolen.

Voorbeeld

De eerste afbeelding geeft een voorbeeld van een labelwijzigingssymbool weer na een materiaalwijziging en van een maatlijnwijzigingssymbool na een wijziging in de grootte van het onderdeel.

De tweede afbeelding geeft de maatlijntekst en het label na het uitvoeren van de macro weer.

Voorbeeld

De eerste afbeelding geeft een voorbeeld van een labelwijzigingssymbool weer na een materiaalwijziging en van een maatlijnwijzigingssymbool na een wijziging in de grootte van het onderdeel.

De tweede afbeelding geeft de maatlijntekst en het label na het uitvoeren van de macro weer.