Wapeningslabels handmatig toevoegen

2019

Wapeningslabels handmatig toevoegen

U kunt handmatig labels aan wapeningsstaven en -netten in tekeningen toevoegen.

De wapeningslabels kunnen al in een tekening bestaan als u hebt geselecteerd dat u de labels tijdens het maken van tekeningen maakt. Als er geen labels zijn, kunt u ze handmatig toevoegen.

1. Open een tekening die wapening bevat.
  2. Als u de eigenschappen van het wapeningslabel wilt wijzigen, kunt het volgende doen, afhankelijk van of u de huidige eigenschappen van het wapeningslabel of de eigenschappen van het wapeningslabel op aanzichtniveau wilt gebruiken:
    • Als u de huidige eigenschappen van het wapeningslabel zoals kleur en opgenomen labelelementen wilt aanpassen, klikt u op het tabblad Tekening op Eigenschappen > Wapeningslabel . Klik in het eigenschappendialoogvenster op Toepassen of OK.

• Als u de eigenschappen van het wapeningslabel op aanzichtniveau wilt aanpassen, dubbelklikt u op het aanzichtkader, klikt u op Wapeningslabel in de optiestructuur en past u de eigenschappen aan. Klik op Wijzigen.

3. Selecteer de wapening door een van de volgende handelingen uit te voeren:
    • Houd Shift ingedrukt en selecteer de gewenste wapening.

• Open de Inhoudsbeheerder tekening en klik op Weergeven om de lijst Inhoudsbeheerder tekening te invullen. U kunt gebieden, onderdeelaanzichten of meerdere aanzichten, of afzonderlijke wapening selecteren. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat gebouwobjectselectie is ingeschakeld en selecteert u de gewenste wapening in de lijst.

4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Plaats Label , en selecteer Met toegepaste labeleigenschappen om de huidige eigenschappen van het wapeningslabel te gebruiken of Met venstereigenschappen om de eigenschappen van het wapeningslabel op aanzichtniveau te gebruiken.

De wapeningslabels worden gemaakt.

Als u geen elementen in de eigenschappen van het wapeningslabel hebt toegevoegd voordat u de wapeningslabels toevoegt, wordt het dialoogvenster weergegeven.