Een verbinding maken met AutoVerbinding

2019

Een verbinding maken met AutoVerbinding

Gebruik AutoVerbinding als u Tekla Structures automatisch verbindingen met vooraf gedefinieerde voorwaarden wil laten maken. Als u AutoVerbinding gebruikt, negeert Tekla Structures de eigenschappen in de dialoogvensters voor verbindingen. Tekla Structures wijzigt de bestaande verbindingen niet.

1. Selecteer de te verbinden onderdelen in het model.
  2. Klik op het tabblad Bewerken op Componenten > AutoVerbindingen maken .
  3. Selecteer de voorwaardengroepen in de lijsten op het tabblad Voorwaarden groepen.

1 Voorwaardengroep voor AutoVerbinding
    2 Voorwaardengroep voor AutoDefaults
  4. Ga indien nodig naar het tabblad Geavanceerd om de in de kadervoorwaarden gebruikte voorwaarden te wijzigen.
    1. Selecteer de verbinding in de optie Verbindingsselectie :
      • AutoVerbinding past de verbinding toe op de voorwaardengroep die u in de eerste lijst op het tabblad Voorwaarden groepen hebt geselecteerd.
      • Geen maakt geen verbinding.
      • Klik op Selecteren... om een verbinding in de database Applicaties en componenten te selecteren. Tekla Structures maakt de verbinding met de standaardeigenschappen.
    2. Selecteer de verbindingseigenschappen in de optie Parameter selectie :
      • Autodefaults past de verbindingseigenschappen toe van de voorwaardengroep die u in de eerste lijst op het tabblad Voorwaarden groepen hebt geselecteerd.
      • Geen autodefaults past de standaard verbindingseigenschappen toe.
  5. Klik op Maak verbindingen.
Tip:

U kunt ook de macro Automatisch geselecteerde onderdelen verbinden gebruiken om automatisch verbindingen met de huidige eigenschappen te maken zonder het dialoogvenster AutoVerbinding te openen.

Macro's bevinden zich in de groep Applicaties in de database Applicaties en componenten.