Door de gebruiker gedefinieerde doorsneden voor lassen maken

Toegevoegd April 2, 2019 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2019

Door de gebruiker gedefinieerde doorsneden voor lassen maken

Door de gebruiker gedefinieerde doorsneden voor lassen maken

U kunt speciale doorsneden voor modellassen definiëren. Dit is handig wanneer u doorsneden voor lassen nodig hebt die niet vooraf in Tekla Structures zijn gedefinieerd.

U kunt bijvoorbeeld afgeschuinde-steunlassen maken.

Als u de lassen in het model wilt vinden die een door de gebruiker gedefinieerde doorsnede hebben, moet u in het selectie- of vensterfilter of bij de instellingen voor de kleur en de doorzichtigheid voor Categorie Las instellen en voor Eigenschap Door de gebruiker gedefinieerde doorsnede instellen.

Een door de gebruiker gedefinieerde doorsnede voor een las definiëren

1. Selecteer de las die u wilt wijzigen.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Doorsnede definiëren.
  3. In het aanzicht van de gelaste doorsnede doet u het volgende:
    1. Wijs punten aan om de hoeken van de lasdoorsneden aan te geven.
    2. Klik met de middelste muisknop om het aanwijzen te voltooien.

Een door de gebruiker gedefinieerde doorsnede uit een las verwijderen

U kunt door de gebruiker gedefinieerde doorsneden uit modellassen verwijderen en de eerdere standaarddoorsneden weer gebruiken.

1. Selecteer een las die een door de gebruiker gedefinieerde doorsnede heeft.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Doorsnede verwijderen.

Tekla Structures verwijdert de door de gebruiker gedefinieerde doorsnede en gebruikt de eerdere standaarddoorsnede en standaardeigenschappen voor de las.

Beperkingen

• Door de gebruiker gedefinieerde lasdoorsneden worden met alleen de boven-lijneigenschappen vermeld.

• Door de gebruiker gedefinieerde lasdoorsneden creëren geen automatische lasvoorbewerking.