Aangepaste opmaak van eigenschappenvensters via een project-, bedrijfs- of omgevingsmap distribueren

Laatst bijgewerkt April 29, 2019 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2019

Aangepaste opmaak van eigenschappenvensters via een project-, bedrijfs- of omgevingsmap distribueren

Aangepaste opmaak van eigenschappenvensters via een project-, bedrijfs- of omgevingsmap distribueren

Bedrijfsbeheerders kunnen de aangepaste opmaak van eigenschappenvensters naar andere gebruikers in het bedrijf distribueren door het opmaakbestand van het eigenschappenvenster PropertyTemplates.xml in een project-, bedrijfs- of omgevingsmap met de naam PropertyRepository\Templates te plaatsen. Bedrijfsbeheerders kunnen bijvoorbeeld de opmaak van bedrijfseigenschappenvensters maken en deze in de bedrijfsmap opslaan. Deze eigenschappenvensters zijn in de gebruikersinterface van Tekla Structures beschikbaar voor alle gebruikers die dezelfde bedrijfsmap gebruiken.

Opmerking:

Als u een bedrijfsmap gebruikt om het bestand PropertyTemplates.xml te distribueren, moet u het pad van de bedrijfsmap in een .ini -bestand instellen. Als u het pad van de bedrijfsmap in de variabele XS_FIRM instelt, werkt het bestand PropertyTemplates.xml niet correct.

Een opmaakbestand van het eigenschappenvenster aan een project-, bedrijfs- of omgevingsmap toevoegen

1. Voer in de Eigenschappenvenstereditor de opmaak van eigenschappenvensters in die u wilt delen.

De opmaak van eigenschappenvensters wordt opgeslagen in het bestand PropertyTemplates.xml in de map ..\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UI\PropertyTemplates.

Als u de map niet kunt vinden, moet u ervoor zorgen dat u de verborgen bestanden en mappen op uw computer kunt bekijken.

2. Maak een map met de naam PropertyRepository\Templates in de projectmap , bedrijfsmap of in de systeemmap van uw bedrijf.
  3. Kopieer het bestand PropertyTemplates.xml naar de map PropertyRepository\Templates.
  4. Start Tekla Structures opnieuw op.

Zoekvolgorde van de aangepaste opmaakbestanden van het eigenschappenvenster

Het bestand PropertyTemplates.xml bevat alle opmaak van eigenschappenvensters voor verschillende objecttypen. De opmaak van eigenschappenvensters voor verschillende objecttypen worden afzonderlijk behandeld. Tekla Structures kan bijvoorbeeld de opmaak van het eigenschappenvenster voor een stalen ligger van een andere locatie lezen dan de opmaak van het eigenschappenvenster voor een stalen kolom.

Als verschillende objecttypen in verschillende maplocaties worden gedefinieerd, worden de definities gecombineerd. Als hetzelfde objecttype in verschillende maplocaties verschillend is gedefinieerd, wordt de definitie gebruikt die hoger in de zoekvolgorde ligt.

De opmaak van het eigenschappenvenster in de map ..\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UI\PropertyTemplates\ heeft de hoogste prioriteit en daarna gebruikt Tekla Structures de standaard zoekvolgorde.