De ondersteuningsvoorwaarden van een plaat definiëren

2019

De ondersteuningsvoorwaarden van een plaat definiëren

U kunt de opleggingsvoorwaarden van contourplaten, betonplaten en betonnen wanden definiëren. Tekla Structures maakt opleggingen voor de onderrand van een wand, voor alle randknooppunten van een plaat of voor alle knooppunten van een ligger. Voor wanden kan de onderrand hellend zijn.

Selecteer voordat u begint in het dialoogvenster Rekenmodellen het rekenmodel waarin u de opleggingsvoorwaarden wilt definiëren.

1. Selecteer een plaat.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen berekening.
  3. In het dialoogvenster met rekeneigenschappen van de plaat doet u het volgende:
    1. Selecteer op het tabblad Oppervlakte-attributen een optie in de lijst Ondersteund :
      • Nee : er worden geen opleggingen gemaakt.

• Eenvoudig (verplaatsingen) : alleen verplaatsingen zijn vast.

• Volledig : zowel verplaatsingen als rotaties zijn vast.

2. Klik op Wijzig.