Offsets voor een rekenonderdeel definiëren

2019
Tekla Structures

Offsets voor een rekenonderdeel definiëren

U kunt offsets voor een rekenonderdeel definiëren. Offsets verplaatsen het rekenonderdeel ten opzichte van de standaardlocatie van de berekeningsas.

Selecteer voordat u begint in het dialoogvenster Rekenmodellen het rekenmodel waarin u de offsets wilt definiëren.

1. Selecteer een onderdeel in het fysieke model.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen berekening.
  3. In het dialoogvenster met rekeneigenschappen van het onderdeel doet u het volgende:
    1. Ga naar het tabblad Positie.
    2. Definieer in de vakken Offset de offset van het rekenonderdeel van de rekenas van het fysieke onderdeel in de globale x-, y- en z-richtingen.

Deze waarden wijzigen als u het rekenonderdeel in het model verplaatst.

Deze waarden worden niet opnieuw ingesteld als u het fysieke onderdeel verplaatst.

3. Selecteer in de lijst Offset modus langsrichting of er met de offseteindes in de langsrichting Dx van het fysieke onderdeel rekening wordt gehouden.

Offsets aan het eind bepalen waar Tekla Structures de eindknooppunten van het rekenonderdeel maakt.

4. Klik op Wijzig.