De aslocatie van een rekenonderdeel definiëren of wijzigen

2019
Tekla Structures

De aslocatie van een rekenonderdeel definiëren of wijzigen

U kunt de locatie van de berekeningsas van individuele rekenonderdelen definiëren en wijzigen. De berekeningsas definieert de locatie van een rekenonderdeel ten opzichte van het corresponderende fysieke onderdeel. Het rekenonderdeel kan bijvoorbeeld op de neutrale as of op de referentielijn van het fysieke onderdeel worden geplaatst.

Voordat u begint:

• Selecteer in het dialoogvenster Rekenmodellen het rekenmodel waarin u de eigenschappen van rekenonderdelen wilt wijzigen.

• Zorg er voor het geselecteerde rekenmodel voor dat Positie van profielas de waarde Gebruik model standaard in het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel heeft.

1. Selecteer een onderdeel in het fysieke model.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen berekening.
  3. In het dialoogvenster met rekeneigenschappen van het onderdeel doet u het volgende:
    1. Ga naar het tabblad Positie.
    2. Selecteer in de lijst Assen een optie.
    3. Definieer in de lijst Aspositie behouden of de berekeningsas van het onderdeel kan worden verplaatst en in welke richting als het onderdeel met andere onderdelen is verbonden.
    4. Gebruik indien nodig de vakken As-aanpasser om te definiëren of de as gebonden is aan globale coördinaten, de dichtstbijzijnde stramienlijn of geen van beide.
    5. Klik op Wijzig.