Een lastengroep maken of wijzigen

2019
Tekla Structures

Een lastengroep maken of wijzigen

U kunt een belastingsgroep maken door een nieuwe groep toe te voegen of door de standaardbelastingsgroep te wijzigen. Een bestaande belastingsgroep kunt u op dezelfde manier wijzigen als de standaardbelastingsgroep.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste lastenmodelleringscode in Bestand > Instellingen > Opties > Lasten modelleren > Huidige code hebt geselecteerd. Zie De lastenmodelleringscode instellen.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Lastengroepen.
  2. In het dialoogvenster Lasten groepen kunt u het volgende doen:
    • Klik op Toevoegen om een nieuwe belastingsgroep te maken.

• Selecteer de standaardbelastingsgroep in de lijst om deze te wijzigen.

• Selecteer een bestaande belastingsgroep in de lijst om deze te wijzigen.

3. Klik op de naam van de belastingsgroep om deze te wijzigen.
  4. Klik op het type van de belastingsgroep en selecteer een type in de lijst.
  5. Klik op de richting van de belastingsgroep om deze te wijzigen.
  6. U kunt de compatibiliteit met bestaande lastengroepen als volgt aangeven:
    1. Voer in de kolom Compatibel het getal in dat u hebt gebruikt voor de belastingsgroepen die compatibel zijn met deze belastingsgroep.
    2. Voer in de kolom Incompatibel het getal in dat u hebt gebruikt voor de belastingsgroepen die incompatibel zijn met deze belastingsgroep.
  7. Klik op de kleur van de lastengroep en selecteer een kleur in de lijst.

Deze kleur wordt door Tekla Structures gebruikt bij de weergave van de belastingen van deze belastingsgroep in modelvensters.

8. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.