Waarschuwingen over een rekenmodel controleren

2019
Tekla Structures

Waarschuwingen over een rekenmodel controleren

Als er zich problemen in het maken van een rekenmodel waren, geeft Tekla Structures een waarschuwingssymbool in het Rekenmodellen dialoogvenster wanneer u het rekenmodel selecteert.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen doet u het volgende:
    1. Selecteer een rekenmodel.
    2. Als er een waarschuwingssymbool verschijnt, klikt u op Waarschuwingen weergeven.

Tekla Structures geeft een waarschuwingsdialoogvenster weer dat de probleemtypen weergeeft die bij het maken van rekenmodellen voorkwamen. Bijvoorbeeld:

De nummers tussen de haakjes geven aan hoeveel exemplaren er van hetzelfde probleemtype in het rekenmodel zijn.

3. Klik voor meer informatie in het waarschuwingsdialoogvenster op Details.

Tekla Structures geeft een gedetailleerde lijst weer met waarschuwingen en fouten. Bijvoorbeeld:

• Als u een rij met een object-ID selecteert, markeert en selecteert Tekla Structures het corresponderende object in het model, zoals een rekenonderdeel, staaf of knooppunt, een last of een fysiek onderdeel.

Afzonderlijke rekenonderdelen kunnen niet worden geselecteerd.

• Als u met de rechtermuisknop op een rij met een object-id klikt, hebt u toegang tot het menu van het object en kunt u commando's zoals Informatie en Zoom selectie gebruiken.

• Als u een rij met positiecoördinaten selecteert, worden ruitvormige positielocators in het model weergegeven om u op de fout te wijzen.

Wanneer bijvoorbeeld een buigstijve verbinding nodig is om rekenonderdelen te verbinden maar de buigstijve verbindingen in de instellingen worden uitgeschakeld, geven de locators aan waar de uiteinden van de buigstijve verbindingen zich moeten bevinden: