Seismische lasten voor een rekenmodel definiëren

2019

Seismische lasten voor een rekenmodel definiëren

U kunt extra laterale seismische belastingen voor rekenmodellen definiëren. De seismische belastingen worden in de x- en y-richting volgens verscheidene bouwcodes met een statisch equivalente benadering gemaakt.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste lastenmodelleringscode in Bestand > Instellingen > Opties > Lasten modelleren > Huidige code hebt geselecteerd.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen kunt het volgende doen:
    • Klik op Nieuw om een nieuw seismisch rekenmodel te maken.

• Als u een bestaand rekenmodel wilt wijzigen, selecteert u het rekenmodel en klikt u vervolgens op Eigenschappen.

Het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel wordt geopend.

3. Op het tabblad Seismisch doet u het volgende:
    1. Selecteer in de lijst Type de bouwcode die in de seismische berekening moet worden gebruikt om de seismische lasten te genereren.
    2. Definieer de seismische eigenschappen.
  4. Definieer op het tabblad Seismische massa's de lasten en de lastengroepen die in de seismische berekening moeten worden opgenomen:
    1. Schakel het selectievakje Inclusief eigen gewicht als seismische massa in om het eigen gewicht van onderdelen op te nemen.
    2. Klik indien nodig op Kopieer modale berekenings massa's om dezelfde belastingsgroepen in de seismische berekening op te nemen.
    3. Als u de juiste belastingsgroepen naar de tabel Opgenomen lastengroepen te verplaatsen, selecteert u ze en gebruikt u de pijlknoppen.
    4. Voor iedere belastingsgroep in de tabel Opgenomen lastengroepen voert u een lastenfactor in.
  5. Klik op OK.